SAWA | Unity

SAWA

Eindhoven

In samenwerking met Remmers Bouwgroep B.V.

Nabij de stad en de snelweg wonen tussen het groen in eigenzinnige woningen die pal tussen het groen en de bomen staan: het zijn de ingrediënten van Bosrijk Wonen, een plan ten westen van Eindhoven. Twee locaties werden beschikbaar gesteld. Unity zond samen met Remmers Bouwgroep B.V. een plan genaamd SAWA, die landschap, stedenbouw en architectuur met elkaar verenigd in één holistisch ontwerp

SAWA is een plan dat bestaat uit 5 woningen die rondom een hofje geschakeld zijn. De woningen zijn elk uniek ontworpen, maar dragen dezelfde vormentaal en materialisering. De woningen reageren op elkaar in vorm, waarbij elke vlak van de ene woning in de ander overloopt.

+
+

Het parkeren is onder het hofje geplaatst, dat door middel van een “vide” met de buitenlucht is verbonden. Zo blijft het parkeren uit het groene uitzicht, maar het parkeren betaalbaar.

In het woningontwerp is gezocht naar een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Daartoe zijn op alle verdiepingen buitenruimtes gecreëerd die ook onderling met elkaar verbonden zijn. De trappen, terrassen en groene daken nodigen de natuur tot ver in het complex uit.

+
+