Follie | Unity

Follie

Amersfoort

In samenwerking met Florens Kool, Thera Clazing, Robin Meyer, Anouk van Zwieten, Babs Bleeker, RĂ³man Kienjet, Tamara da Fies, Lieke Bielderman en Martijn Mandemakers

Het initiatief voor een tijdelijk kunstenaarsdorp in Amersfoort is geleidelijk ontstaan onder de kunstenaars van Amersfoort zelf. Follie is bedacht als een stapeling van containers, die tijdelijk op braakliggend terrein kunnen worden geplaatst, om zo kunstenaars atelier- en expositieruimte te kunnen bieden, midden in de stad.

Door de containers aan de randen van de locatie te plaatsen ontstaat er een “binnenzone” en een “buitenzone”. Door hier en daar een doorkijk te bieden worden voorbijgangers geprikkeld om een kijkje te nemen in een van de galerie-containers.

+
+

De containers worden op vrolijke wijze bewerkt en gereed gemaakt als atelier, door het aanbrengen van daklichten, (wind)schoorstenen, watertonnen en groendaken. De containers worden gestapeld, waardoor er een onderverdeling wordt gemaakt tussen de galeries beneden en de ateliers boven.

+
+
+